Διαδρομές

Μένοντας στο Κόκκινο Σπίτι, αναζητήστε την ιστορία στα σοκάκια της Βέροιας και στις γύρω περιοχές!

Ημέρα 1η:  Ξεκινήστε με μια περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας – την αρχαία πόλη των Αιγών. Τη ματιά σας θα κλέψουν οι μακεδονικοί τάφοι και ο ασύλητος τάφος του βασιλιά Φιλίππου του Β’, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, 12 χλμ. μακριά από την Βέροια.

Ημέρα 2η:  Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε την ίδια την πόλη της Βέροιας, να γνωρίσετε την ιστορία της, τον πολιτισμό της και τα μνημεία της. Επισκεφθείτε το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο φιλοξενείται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο βιομηχανικό κτήριο από τις αρχές του αιώνα, στην Κυριώτισσα, την διατηρητέα συνοικία της πόλης. Και μιας και βρίσκεστε σε αυτή την περιοχή, θαυμάστε τα γραφικά σοκάκια και τα βεροιώτικα σπίτια.

Στη συνέχεια, κάντε μια στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με το μεγαλύτερο κεφάλι Μέδουσας που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε Ελλαδικό έδαφος. Και φυσικά, μην παραλείψετε να γνωρίσετε γωνιά-γωνιά την Εβραϊκή Συνοικία ή αλλιώς Μπαρμπούτα, δίπλα από την όχθη του ποταμού Τριποτάμου, που οχυρώνει τη γειτονιά από την μια πλευρά και να δείτε φυσικά και την εβραϊκή συναγωγή. Μην βγάλετε, βέβαια, από το πρόγραμμά σας και την βόλτα στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και στην Εκκλησία του Χριστού, πάντα με τα πόδια από το Κόκκινο Σπίτι.

Ημέρα 3η:  Επισκεφθείτε την Σχολή του Αριστοτέλη, του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, 16χλμ. από την πόλη της Βέροιας. Σε αυτό το μέρος, ο μεγάλος δάσκαλος δίδαξε τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων τον εποχών, τον Μεγάλο Αλέξανδρο! Συνεχίστε την πορεία σας στην πόλη της Νάουσας, με το ξυνόμαυρο κόκκινο κρασί και πιείτε καφέ στον ποταμό Αράπιτσα, στο Άλσος του Αγίου Νικολάου.

Ημέρα 4η:  Καιρός για την Πέλλα! Η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας – κατά τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετά τις Αίγες – φιλοξενεί ένα καινούργιο μουσείο και έναν εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο, 40χλμ. από την Βέροια. Σειρά έχει η Έδεσσα με τους μοναδικούς της καταρράκτες στο κέντρο της.

Ημέρα 5η:  Το Δίον θα το συναντήσετε στα 45χλμ. προς την Κατερίνη. Πρόκειται για την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, στους πρόποδες του βουνού που ζούσαν οι Δώδεκα Θεοί, τον Όλυμπο. Σε αυτό το σημείο οι Μακεδόνες έφτιαξαν ένα σπουδαίο ιερό για να λατρεύουν τον Δία. Το Δίον δεν έμεινε μόνο ιερός χώρος λατρείας, αλλά εξελίχθηκε σε μεγάλη πόλη. Η βορινοί πρόποδες του βουνού κρύβουν σπουδαία μνημεία της φύσης και του πολιτισμού.

CALL US