Βεροια

Μια ανάσα από την Βεργίνα, βρίσκουμε την πρωτεύουσα της Ημαθίας, την όμορφη και γραφική Βέροια!

Κάθε επισκέπτης της Βέροιας έχει την δυνατότητα να ζήσει ένα ταξίδι στο χρόνο, με ευρήματα 8.000 ετών, με τον αρχαιότερο Νεολιθικό οικισμό στην Ευρώπη και με τις σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες, που κατάγονταν από τον τόπο αυτό!

Στην καρδιά, λοιπόν, της Μακεδονίας, στην Βέροια και στην ευρύτερη περιοχή, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν άνθρωποι που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην ροή της παγκόσμιας ιστορίας.

Οι Αίγες, όπως ήταν η αρχαία ονομασία, ή αλλιώς Βεργίνα, όπως την αποκαλούμε σήμερα, κρύβει στην αγκαλιά της σπουδαία ευρήματα όπως τα Βασιλικά Ανάκτορα και τους Βασιλικούς Τάφους, πρόκειται για το μέρος στο οποίο βρέθηκε και το ταφικό μνημείο του Φιλίππου του Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον ίδιο, μάλιστα, τόπο γαλουχήθηκε και ο πρώτος πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του 1894, Δημήτριος Βικέλας.

Με βεβαιότητα θα νιώσετε δέος περπατώντας την Αρχαία Ρωμαϊκή Εγνατία Οδό, από την οποία θα καταλήξετε στο παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο του Βήματος του Αποστόλου Παύλου!

Η πόλη της Βέροιας έχει έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα, μιας και θα συναντήσετε 48 ναούς, λόγος για τον οποίο αποκαλείται από πολλούς και «Μικρή Ιερουσαλήμ». Το ενδιαφέρον σας θα κερδίσει το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ θα εντυπωσιαστείτε μόλις επισκεφθείτε την Εβραϊκή συνοικία, με την Εβραϊκή συναγωγή. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως η Βέροια υπήρξε εμπορικό και πολιτιστικό μονοπάτι από τον 16ο αιώνα, λόγω της συμβίωσης Ελλήνων, Εβραίων και Τούρκων.

Πρόκειται για μια πόλη με σπάνιο φυσικό κάλλος, με τον Αλιάκμονα να χωρίζει τα Πιέρια Όρη από το Βέρμιο και τον αγροτικό κάμπο να συνθέτει έναν πίνακα γεμάτο χρώματα κι αρώματα. Η Παναγία η Σουμελά, τα χιονοδρομικά κέντρα, η διεθνώς αναγνωρισμένη για τις καινοτομίες της Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, η αρμονική συνύπαρξη ποικίλων πληθυσμών και το πλούσιο παρελθόν, έχουν καταστήσει την πόλη, ως έναν από τους σπουδαιότερους προορισμούς της Ελλάδας.

CALL US