Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Γυρίστε μια προς μια τις χρυσές σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, με μια μόνο περιήγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας!

Το αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας φιλοξενεί ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ημαθίας, τα οποία χρονολογούνται από τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους! Η αποθήκη, βέβαια, του μουσείου κρύβει έναν ανεκτίμητο θησαυρό, ένα πλήθος σπουδαίων ευρημάτων από τους προϊστορικούς χρόνους (Νέα Νικομήδεια) και της εποχής του Σιδήρου (Νεκροταφείο Τύμβων Βεργίνας).

Με μια βόλτα στον κήπο του Μουσείου, θα μπορέσετε να θαυμάσετε τον μεγάλο αριθμό επιτύμβιων και τιμητικών βωμών, αλλά και διαφόρων τύπων επιγραφές, μάλιστα το πιο σημαντικό έκθεμα του Μουσείου είναι η επιγραφή με το «Γυμνασιαρχικό» Νόμο της Βέροιας, το κανονιστικό κείμενο, δηλαδή, της λειτουργίας του Γυμνασίου της αρχαίας πόλης.

Το κτήριο του Μουσείου είναι ισόγειο, ενώ αποτελείται από τρεις αίθουσες με εκθέματα. Η πρώτη αίθουσα περιλαμβάνει ευρήματα από ταφικά σύνολα των Ελληνιστικών χρόνων, όπως αγγεία, κοσμήματα, όπλα, αλλά και μια μακέτα που απεικονίζει τον θαλαμωτό τάφο της Βέροιας.

Στην δεύτερη αίθουσα του Μουσείου εκτίθενται γλυπτά, αγγεία, ειδώλια και επιγραφές των Ελληνιστικών χρόνων και στην τρίτη αίθουσα θα μαγευτείτε από τα γλυπτά έργα, τα πορτραίτα, τα ειδώλια και τα κοσμήματα της Ρωμαϊκών χρόνων.

Ξεκινήστε ένα ταξίδι στην ιστορία, νιώστε δέος και συγκίνηση μπροστά στο μεγαλείο του παρελθόντος!

 

CALL US